skip to Main Content
Kétszáz Felett, Három Alatt..

Kétszáz felett, három alatt..

Remélem elsőre megtévesztett a cím, kedves motoros barátom..)) Természetesen szó sincs kétszáz feletti tempóról, főleg nem három másodperc alatt. Csupán az történt, hogy 25o km került a motorba, bejáratás jogcímen, mindez, sajnos 3 celsius fok alatti hőmérsékletben. Kell a km, az eddigi 48 nem számít soknak..))

Felpattintottam a vadi új Kappa Kventure dobozokat, erőt vettem magamon és beöltöztem, magamhoz vettem az esőruhákat végszükség esetére és nekilódultam le dél felé, arra még napsütést is ígértek a meteorológusok.

Néhol fura mókusként tekintettek rám az autósok, de szerencsére mindenki tette a dolgát, haladt szépen. Kiskunlacházát elhagyva megálltam az út szélén, hiszen a 100. km megörökítésre várt.

A markolatfűtés bizonyára tette a dolgát, a kezem nem fázott az átmeneti kesztyűben, a hatalmas oldalra kinyúló üzemanyag tank pedig tökéletes védelmet adott az amúgy érzékeny térdeimnek. Soltig bírtam a menetet, tudtam ott van egy MOL benzinkút, elterveztem teát fogok inni. Bekanyarodtam leparkoltam és úgy sisakban tetőtől talpig beöltözve besétáltam a shopba.

Egy teát kértem, feladva ezzel a leckét a személyzetnek, hiszen vadi új a kávégép, lehet nem is tud teát csinálni. Mégsem fogott ki rajtuk a faramuci helyzet, előkapták a saját teafilterüket, forraltak vizet és máris szervírozták a forró teát, ráadásul mint utóbb kiderült vendégül láttak rá. Jó érzés ilyen helyre betérni ahol a dolgozók élvezik a munkájukat, vidámak, segítőkészek. Innen is köszönet nekik, ha arra jártok adjátok át!

Magamra vettem az esőruhát, növelve ezzel a komfortérzetemet, ami nem is volt nehéz, mert a nulla felé tendált alapban. Hazafelé gyorsan letudtam a távot, így mikor megérkeztem, újabb 200 km került a korábbi 48 mellé. Már csak 750 kilométer kell és mehet a szerviz. Mindezt február 14-ig meg kell tennem. Ami biztos, legközelebb felveszem a fűthető ruhámat…

Te milyen hidegben motoroztál korábban? Esetleg kemény vagy és egész télen nyomod? Kommentelj a facebookon, lássuk ki a fasza gyerek..)))

Back To Top